AirPods su Appleov drugi najbolje prodavaniji proizvod ikada

Prema najnovijoj statistici Above Avalona, AirPods mogu obilježiti uspješnije prve dvije godine nego bilo koji drugi Apple proizvod, osim iPada. Uz to, potražnja za proizvodom neprestano raste.

AirPods su nesumnjivo jedna od najvećih Appleovih priča o uspjehu. Bile su potpuno novi razvoj u odnosu na tadašnju liniju proizvoda, pune uzbudljivih tehnologija, i savršeno prikladne za sve popularniji i popularniji trend nosivih dodataka. Vrijeme je također bilo odlično, mnogi su odabrali proizvod kao poklon i čine to čak i u danas u vrijeme praznika.

Ovaj put, Above Avalon je izrazio potražnju za proizvodom u brojevima sa svojom najnovijom “AirPods su postale viralne” statistikom. Iz brojeva su zaključili da po broju prodanih predmeta u kvartalnoj distribuciji, nijedan drugi Appleov proizvod nije bio tako popularan unutar prve dvije godine od lansiranja, samo iPad.

Kako bismo izbjegli nesporazume ovdje: govorimo samo o prve dvije godine, počevši od datuma lansiranja proizvoda. Što u slučaju iPhonea označava period između 2007-2009, dok je u slučaju AirPodsa to period između 2016-2018. Tako na neki način iskrivljuje podatke da se interesi i otvorenost prema tehnologiji mogu znatno promijeniti u 10 godina. U svakom slučaju, to bi mogao biti razlog da iPad preuzme vodstvo umjesto iPhonea, čak i ako je i Phone prvi u pogledu ukupne prodaje.

Budući da na slici iznad možete vidjeti broj predmeta u zadanim kvartalima, koji bi mogli biti iskrivljeni zbog sezonske potražnje, također su stvorili brojku koja uključuje kumulativnu statistiku. Kao što možete vidjeti, iako u manjoj mjeri, AirPods su i dalje drugi najbolje prodavaniji proizvod, ako je procjena od 20 milijuna predmeta točna (Apple neprestano odbija podijeliti službene prodajne brojke o AirPodsima).

Sve se to može vidjeti na podatcima pretraživanja. Promatrajući vrhunce potražnje tijekom blagdana, možemo vidjeti da se godinu dana nakon lansiranja, broj Google pretraživanja udvostručio, a zatim bio pet puta veći dvije godine poslije. U svjetlu toga, ne čini se pretjeranim reći da su AirPods prava priča o uspjehu, unatoč činjenici da proizvod nije ažuriran u ovom periodu.

Servis mobitela Zagreb

Servis mobitela Zagreb